Om bloggen

bakgrund

 

Någon gång i februari 2013 började vi efter en tids husletande inse att vi skulle bygga hus. Efter att ha flyttat hem till Sverige efter några år utomlands var målet var att bo i en fristående villa och när vi tittade på att köpa nybyggt eller ett något äldre hus med renoveringsbehov stod det efter en tid klart att det enda rimliga alternativet för våra behov var att bygga nytt.

Genom kontakt med Mjöbäcksvillan fick vi reda på att det som skulle komma att kallas Lyckebo Sjöstad var under uppbyggnad. Efter kontakt och första möte med arkitekt hade vi kommit fram till att vi i huvudsak var intresserade av att bygga ett 2-plans trähus i NewEngland-stil.

Att det är ett stort projekt att bygga en hel villa tydde sig självklart redan från början, men att det skulle vara så omvälvande och att alla små detaljer skulle ta så mycket energi och så mycket tid var helt omöjligt att föreställa sig. I skrivande stund är huset beställt och vi har en handfull materialval kvar att göra under de kommande månaderna.

Bakom ligger en lång resa med otaliga kvällar bläddrandes i kataloger och besök på vad som känns som hundratals webbplatser och framför oss har vi själva husbygget. Genom att läsa om andra familjers bestyr i denna process tror vi oss vara något bättre förberedda på vad som komma skall än om vi bara hade gått in i det hela med en tanke om att det handlade om att sitta ner och ta några snabba beslut.

Bra blir det när man lägger ner tid och helt enkelt gräver ner sig i de olika problemställningar som behöver adresseras.

Med vårt bidrag till en uppsjö av liknande webbplatser hoppas vi kunna bidra till att några familjer undviker några av de problem som uppstår på vägen, men framförallt komma med lite inspiration till det egna boendet!

 

Kontakt: easy.living at wagander.se

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/f/e/wagander.se/httpd.www/easy-living/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *