Materialval i kök – diskbänk och köksö

Efter att ha tagit ytterligare en svängom till Vedum (den gången i Göteborg)  och nu en sista tur till Vedum, denna gång i Vedum, har vi uppdaterat materialvalen två gånger på kort tid.

Till att börja med såg vi ett utmärkt exempel på hur fantastiskt snyggt det kan vara med en rostfri bänk, vägg till vägg. Sagt och gjort, vi ska en ca 4 meter lång diskbänk med en liten käck kant .

diskbank

Sen bytte vi ut Nero Assoluto Antik i köksön till en kompositsten som var helt omöjlig att skilja från en natursten, i alla fall för oss.

Men, väl i Vedum för att ta de slutgiltiga besluten ändrade vi oss en sista gång och nu blir det trots allt Assuoluto Nero, men inte med den antika touchen utan en slät variant. Det blir väldans bra tror vi.

Vi bytte färg på alla skåp- och lådfronter vid diskbänken till en lite otippad kulör ”Varmgrå metallic”. Metallic-effekten gör inte att det gnistrar direkt utan det hela ger en känsla av ”svagt skimmrande latte”. Det blir bättre än vad det låter.

För att vi skulle matcha stenbänken i köksön lite bättre tog vi vit effektstruktur i stommen och skåp- och lådfronter.

Vi har nog inte känt oss så här tillfreds på länge. Det är möjligt att vi gjort vissa kompromisser men på det hela taget har vi fått det precis som vi vill. Allt handlar om att jobba ut efter en tes, en idé om hur man tror att man vill ha det, just för stunden. Ta beslut om att det är det bästa valet. Komma tillbaka till det beslut man tog för några dagar sedan, se på det hela med nya ögon och vara beredd på att riva upp allt och göra nya val. Genom att gång på gång utvärdera funktion/utseende/pris kommer man efter några iterationer (ibland bara en) fram till något som förhoppningsvis alla parter kan enas om.

I de fall man inte kommer överens får man helt enkelt applicera lite traditionell ko-handel. Om en parten får sista ordet i en fråga som ligger den varmt om hjärtat måste den andra parten få vetorätt vad gäller något annat som den andra parten inte brinner för lika mycket.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/f/e/wagander.se/httpd.www/easy-living/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *