Klinker i botten valt, el upp över huvudet

Vilken vecka! Och den är inte slut än.

Efter ett tre timmars möte med elektrikern i måndags funderar vi nu på huruvida vi ska gå all-in och göra en total KNX-installation, eller starta med en traditionell installation och endast köra viss belysning med någon form av automation och då antagligen med Z-wave.

Med det stora antal belysningar och uttag som ska styras blir det ingen liten investering och frågan är om det är värt det i slutändan.

Vad som är klart är att vi kommer sätta två olika typer av spotlights i huset. I fönstersmyg på botten och övervåning blir det Hide-a-lite Dot och i kök, WC, badrum etc sätter vi in Zebra 7W spotlight. Vi har haft ett generellt motstånd mot alltför många spotlights, men på vissa ställen är det svårt att komma ifrån hur bra ljuset blir och hur liten plats de tar.

image

Zebra 7W

Hide-a-lite DOT

Hide-a-lite DOT

Dessutom har vi efter noggrant övervägande hittat en klinker som vi är nöjda med som kommer läggas i princip hela bottenvåningen. Det är en granitkermaikplatta från Svenska kakel.

Quarziti Waterfall

Quarziti Waterfall

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/f/e/wagander.se/httpd.www/easy-living/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399