Automation für alle

Efter många om och ännu flera men så tog vi i fredags i alla fall beslut om att installera KNX i hela huset. Det blir strax under 50 tändningar, mest belysningar men även en del uttag för kaffebryggare och strykjärn etc.

Initialt ville vi ha traditionella strömbrytare, men eftersom det blev riktigt mycket billigare att köra riktiga KNX-brytare så valde vi det.

Schneider Exxact

Det är rejält med slang runtom i huset nu. En faslig massa uttag och belysning ska förses med el och drygt 30 strömbrytare ska kopplas in på KNX-bussen.

KNX, CAT6, Matning

KNX, CAT6, Matning

Mycket slang blir det och prydligt ska det vara

Mycket slang blir det och prydligt ska det vara

CAT6x2 samt Coax. I folkmun "internet-sladd"

CAT6x2 samt Coax. I folkmun ”internet-sladd”

Elektrikern konstaterade att det tomma röret där spisen ska stå inte ledde någon vart och att det således inte kunde användas för att förse spisen med ström. Det är i och för sig en gasspis, men ugnen går på el och även gasspis där även ugnen drivs med gas kräver el för att fungera. Dock var det en smal sak för våra agila hantverkare att fräsa upp en ränna i bottenplattan för att dra slang i. Problemet löst. Sånt gillar vi!

Ström till spis

Ström till spis

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/f/e/wagander.se/httpd.www/easy-living/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399